Indonesische massage

Pitjit, indonesische massage

Het woord Pitjit betekent in Indonesië masseren en is een traditionele massagevorm.

In de Indonesische cultuur is pitjit al eeuwenlang een onderdeel van het dagelijks leven en wordt van jongsaf aan spelenderwijs toegepast. In gezinnen en families wordt massage veelal toegepast bij pijnlijke spieren of vermoeidheid, maar ook voor ontspanning. Zo wordt het van generatie op generatie doorgegeven.

Wat doet pitjit

Door deze massage kunnen spierknopen worden weggemasseerd. Door de druk op de juiste plaatsen ontstaat ontspanning en kan energie weer gaan stromen. Er wordt gewerkt met warme olie. De massage- oliën zijn op natuurlijke basis en verrijkt met essentiele olie als ylang ylang, gember of cajaput olie.
Maar ook zonder klachten kan pitjit massage  een heerlijke ontspanning geven en een weldaad zijn voor je lichaam. Kijk eens bij Pitjit Relaks. 

Bali

In oktober 2016  ben ik naar Bali geweest, een reis speciaal gericht op massages. Ik heb daar verschillende cursussen in massage- en welnessbehandelingen gevolgd bij docenten van Imastrainingen.  Hoe mooi is het om Indonesische massagetechnieken te leren in het land van herkomst. Inspirerend en leerzaam ook om daar de massages te ondergaan. Deze reis maakte mij alleen maar nog enthousiaster om mijn praktijk op te starten en mijn ervaringen te delen. Kijk eens op balinese kruidenstempelmassage

 

 

Percaya betekent vertrouwen